Het nieuwe leren met Memo-training

  • consultancy3
  • opleidingen3

Het nieuwe leren


Zou het niet mooi zijn als we niet langer 80% "vergeten" van de kennis die we tot ons hebben genomen?

Wij helpen u dit doel te bereiken door het toepassen van de, door de Duitse psychologen Hermann Ebbinghaus en Sebastian Leitner, ontwikkelde theorie van herhaling in onze e-learning.

Behaal duidelijke kwaliteitsverbeteringen en kostenbesparingen door "het nieuwe werken" te faciliteren met e-learning gebaseerd op "memo-training".

Wij bieden een kwalitatief hoogwaardige opleidingspakket met een innovatief karakter dat er voor zorgt dat de kennis onthouden wordt. Met creativiteit, durf en ondernemingszin werken wij voortdurend aan een optimalisatie van onze opleidingen. Memotraining is daar het praktische voorbeeld van.

 

De door de beide Duitse psychologen ontwikkelde theorie heeft wetenschappelijk aangetoond dat stof sneller en duurzamer wordt opgenomen als de te leren stof in “behapbare” delen wordt geleerd en beter beklijft als de toetsen regelmatig herhaald worden. Kennis zakt in de tijd weg en kan met herhaling van de "behapbare" delen verankerd worden. Memo-training systemen zorgen ervoor dat items die goed worden beantwoord minder vaak herhaald en items die fout worden beantwoord vaker herhaald worden.

Plaats- tijd en device onafhankelijk leren.

drilster_mobielDoor het leren van de theorie plaats-, tijd- en device onafhankelijk aan te bieden wordt kennis duurzaam verankerd. Zowel op het werk, thuis als in de trein op weg naar net werk kan de lesstof geoefend worden met de APP's van Drillster en aNewSpring.

 

Memo-training.

leercurve-600x351Bij Memo-training onthouden de toepassingen voor elke individuele gebruiker:

  • Welke stof iemand al eens gezien heeft, en dus heeft kunnen memoriseren;
  • Welke elementen iemand goed of fout beantwoord heeft;
  • Wanneer iemand voor het laatst bepaalde stof geleerd heeft.

Aan de hand van deze informatie bepaalt het memo-training systeem de optimale volgorde en frequentie van de te leren items voor iedere individuele gebruiker.

Hierdoor leert de cursist méér in minder tijd én wordt het geleerde langer onthouden.